Over Wilhelm

Wilhelm van Zuyden is geboren en getogen in Limburg. Hij studeerde rechten in Maastricht en werkte als jurist voor een ministerie, lobbyist in Brussel en analist voor een internationale bank. Sinds 2019 is Wilhelm weer terug in de publieke sector. Hij woont in Leiden met zijn vrouw en dochter.

Naast zijn werk is Wilhelm cabaretier en schrijver van observaties en beschouwingen. Hij laat zich inspireren door de dagelijkse dingen die op zijn pad komen. Van triatlon-avonturen tot de gevolgen van de uitrol van het 5G-netwerk, van yoga mantra’s tot het gevoel dat iedereen naar je kijkt. Wilhelms opinies zijn in diverse landelijk dagbladen gepubliceerd (zie Opinie voor meer). Het liefst vertelt hij zijn verhalen en belevenissen op het podium voor live publiek (zie Cabaret en comedy voor meer)

In zijn vrije tijd is Wilhelm te vinden op de schaatsbaan, op zijn racefiets, in het zwembad, bij Chi-Kung of in de yoga-studio. Tijdens het voorjaar en in de zomer neemt Wilhelm deel aan triatlons en sinds kort speelt Wilhelm ook piano.